Är min bildskärm korrekt inställd?

KONTRASTTEST

Är din skärm rätt inställd?

Med detta enkla kontrasttest kan du se hur bra din skärm är inställd. Om den visar för mörkt eller för ljust. Optimalt är när du kan se siffran 1 i svarta och vita fältet samtidigt. Testa att laborera lite med konstrasten på din skräm, det är inte säkert att du lyckas. Har du en bärbar dator av billigare modell så kan även vinkeln av din skärm avgöra hur kontrasten är på din skärm.