Har ni någon icc-profil för "soft proofing" av mina bilder?

Vill ni ha en ICC profil för vår digitalpress så kan ni  ladda ner den här. Bilderna skall dock vara i RGB i programmet men ni kan göra så kallad soft proofing i photoshop för att få en fingervisinig om hur det blir. Med en kalibrerad skärm kan du se dina foton i CMYK så som bilden omvandlas till i vår tryckpress. Soft proofing är en speciell förhandsvisning funktion i Adobe ® Photoshop ® som låter dig se på skärmen hur dina filer kommer att behandlas samt vilken färgrymd vår tryckpress klarar av. Profilen presenterar sig som HP Indigo 5000.

För ett exakt resultat bör du göra ett provtryck som finns i vår nerladdningsbara programvara.
Läs mer om provtryck

Mer om soft proofing
Soft proofing i all ära men ha i åtanke att vår profil är en generisk profil. En riktig färgkontrollerad miljö kräver en sluten slinga till en specifik press med en specifik utskriftsprofil för just den tryckpressen. Vi har flera pressar och kan inte förutse vilken press som kommer att användas för just din bok. Så även om du har gjort alla steg korrekt så kan du fortfarande se att dina bilder i en bok från fotoklok inte alltid helt stämmer överens med din skärm. Men att använda vår generiska profil kommer att ge dig en god uppfattning om vad du förlorar när dina RGB-bilder konverteras ner till den mycket mindre färgrymden CMYK på våra tryckpressar.
Vår rekommendation är alltid att göra ett provtryck och jämföra själv. Du kommer att upptäcka att trycket är väldigt förutsägbar och om du gör några korrigeringar baserade på provtrycket kommer du säkert kunna skapa ett eget arbetsflöde som många andra proffs har gjort.